1. Do miski, wsyp przesianą mąkę z sodą i kefir o temperaturze pokojowej.
2. Potem, dodaj sól i jedno żółtko. Dobrze wymieszaj i zagnieć elastyczne ciasto.
3. Teraz, przygotuj nadzienie: Rozgnieć widelcem twaróg i dodaj cukier, cukier waniliowy i drugie żółtko. Gdy nadzienie będzie za rzadkie, dodaj łyżkę kaszy manny i odstaw nadzienie na 10 minut, aby zgęstniało.
4. Do wysokiego garnka, wlej wodę do 1/3 wysokości garnka i doprowadź do wrzenia.
5. Wyłóż ciasto na posypany mąką blat roboczy, podziel na kilka części i zroluj wszystkie w wałeczki.
6. Każdy wałeczek, pokrój ukośnie na małe kawałki – tak jak na kopytka.
7. Teraz, każdy kawałek rozpłaszcz w dłoni w krążek i na środek nałóż porcję farszu. Sklej dokładnie brzegi – tak jak w tradycyjnych pierogach.
8. Sitko, wysmarowane olejem, umieść nad parującą wodą i ułóż jedną warstwę pierogów. Przykryj sitko przykrywką.
9. Gotuj pierogi na parze, przez 5-7 minut. Gotowe!