1. Kefir w temperaturze pokojowej, wymieszaj z ciepłą wodą.
2. Teraz, dodaj 1 jajko, olej, sól, przesianą mąkę i wymieszaj, a następnie zagnieć gładkie i jednolite ciasto. Gotowe ciasto, odstaw na 15 minut.
3. W tym czasie, zrób nadzienie: Na patelni, podsmaż drobno posiekaną cebulkę, potem dodaj posiekany szpinak (może być mrożony). Jajko ugotuj na twardo wystudź i pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj jajko ze szpinakiem, dodaj roztopione masło, dopraw do smaku solą, ulubionymi przyprawami lub ziołami i wymieszaj dokładnie.
4. Ciasto, podziel na 18 części i uformuj z nich kulki.
5. Każdą rozwałkuj na cienkie placki i na środku ułóż porcję nadzienia. Sklej brzegi w kształt zbliżony do pieroga. Poukładaj bułeczki na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia i wysmarowanej olejem.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20 minut. Gotowe!