Moi bliscy pokochali je od pierwszego kęsa, dlatego w moim domu goszczą na obiadowym stole bardzo często. Mam tylko jedną radę. Lepiej od razu przygotuj podwójna porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. Jajka ubij mikserem z mlekiem i mąką, a następnie wstaw do lodówki. Ziemniaki i cebulę obierz, potem zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Ziemniaki z cebulą, wymieszaj z pokrojonym w drobną kostkę, filetem z kurczaka i odsączoną z zalewy kukurydzę.
3. Na koniec, dodaj schłodzona mieszankę jajeczno-mleczną, dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.
4. Na rozgrzana patelnię z olejem, nakładaj łyżką porcję ciasta i smaż jak tradycyjne placki ziemniaczane na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Podawaj na gorąco z kleksem kwaśnej śmietany lub ulubionym sosem, np. czosnkowym. Smacznego!