Przygotowanie tej przystawki nie zajmie Ci dużo czasu, a jej wspaniały smak zachwyci każde podniebienie. Koniecznie musisz ją przygotować na świąteczny stół. Gwarantuje , że komplementów będzie bardzo dużo.
1.Na samym początku dokładnie umyj wszystkie buraczki, po czym całe obierz, następnie za pomocą tarki zetrzyj na dużych oczkach.
2.Kolejnym krokiem jest obranie ząbków czosnku oraz przeciśnięcie ich przez praskę. Całość wymieszaj w misce ze startymi buraczkami.
3.Przypraw kurkumą, solą, pieprzem, kolendrą, octem, olejem oraz sokiem z mandarynki. Wszystko bardzo dokładnie mieszaj, do momentu, aż składniki połączą się ze sobą.
4.Tak przygotowane buraczki przenieś do słoiczka , po czym bardzo szczelnie zakręć. Gotowy słoik włóż do lodówki i przechowuj najlepiej całą noc. Po tym czasie pyszne marynowane buraczki są gotowe!
5.Pamietaj zanim podasz buraczki na stół , koniecznie dokładnie je wymieszaj. Życzę smacznego!
Tak przygotowana przekąska idealnie smakuje sama lub jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych. Koniecznie podawaj ją na tego roczne święta, a wszyscy będą zachwyceni jej wspaniałym smakiem. Wesołych Świąt!