1.Wymieszaj w misce żółtka z dodatkiem 100 g cukru oraz miękkim masłem.
2.Potem przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia dodaj , wymieszaj dokładnie , następnie zagnieć na jednolite oraz gładkie ciasto. Podziel na dwie części przygotowane ciasto ( jedna ma być większa od drugiej).
3.Folią spożywczą owiń ciasta, następnie przez 30 minut przechowuj w lodówce.
4.Na sztywno ubij biała w wysokiej misce za pomocą miksera. Dodawaj stopniowo cukier waniliowy, cukier, skrobię oraz śmietanę. Przygotowana masa powinna być gładka oraz puszysta.
5.Wiśnie umyte oraz bez pestek posyp skrobią.
6.Przygotuj blachę o wymiarach 30 x 32 cm, następnie wyłóż ją papierem do pieczenia, a później większy kawałek ciasta równomiernie rozłóż,
7.Na rozłożone ciasto wylej przygotowaną masę i układaj na niej wiśnie.
8.Za pomocą tarki na grubych oczkach zetrzyj mniejszy kawałek ciast i posyp całą powierzchnię z wierzchu ciasta.
9.Piecz przez 40-45 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. To wszystko!
Cukrem pudrem oprósz obficie cała powierzchnię schłodzonego ciasta. Życzę smacznego!