Pięknie wyglądają i smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie 30 minut. Czy może być coś prostszego? Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zacznij od przygotowania ciasta: W garnku, rozpuść masło w wodzie, podgrzewaj na małym ogniu do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Potem, stopniowo dodawaj mąkę i ciągle mieszając zadbaj aby konsystencja ciasta była jednolita i gładka. Potem zdejmij z ognia.
2. W misce, ubij jajka ze szczyptą soli.
3. Z pomocą miksera, ubijaj ciepłe – wcześniej przygotowane ciasto i stopniowo dodawaj ubite jajka.
4. Szprycą cukierniczą, wyciskaj okrągłe ciasteczka na blaszkę, przykrytą papierem do pieczenia.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 250 ° C, przez 10 minut.
6. W tym czasie, przygotuj krem. Wymieszaj mikserem twaróg, śmietanę cukier na jednolitą, gładką masę.
7. Ptysie przekrój na pół i pomiędzy dwie części nałóż porcję kremu. Gotowe!