Dodatek jednego składnika sprawia, że obok nich nikt nie przejdzie obojętnie i nikt nie jest w stanie im się oprzeć. Dlatego od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W wysokim naczyniu, rozpuść drożdże w ciepłym mleku z odrobiną cukru. Odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce.
2. Po tym czasie, dodaj mąkę, pozostały cukier, sól, żółtka, brandy i śmietanę. Dokładnie wymieszaj, a w trakcie zagniatania, dodaj stopione masło. Gotowe ciasto przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
3. Teraz, rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 mm i wytnij równe prostokąty. W każdym, zrób nacięcie i przełóż przez nią połowę ciasta (jak na zdjęciu).
4. Smaż w głębokim oleju na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!