Puszyste serniczki – Genialny smak domowych wypieków, które przygotujesz w zaledwie 15 minut. Koniecznie musisz spróbować

Ten sprawdzony przepis, polecam w szczególności wszystkim miłośnikom zdrowych i smacznych, domowych wypieków.

Od dziś już nigdy nie kupisz wątpliwej jakości sklepowych słodyczy. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:

  • 250g zmielonego twarogu,
  • 250g mąki pszennej,
  • 20 ml mleka,
  • 3 łyżki cukru,
  • 15g proszku do pieczenia,
  • 10g cukru waniliowego,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • olej,
  • cukier puder.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce, utrzyj jajka z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Potem dodaj rozgnieciony widelcem twaróg i wymieszaj.

2. W osobnej misce, wymieszaj przesianą mąkę z mlekiem i proszkiem do pieczenia. Następnie, dodaj zawartość pierwszej miski i dokładnie wymieszaj. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto.

3. Z gotowego ciasta, uformuj kulki i poukładaj je na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Wszystkie kulki z wierzchu, wysmaruj olejem.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 190 stopni C, przez 15-20 minut. Gotowe!

 

Przed podaniem, gdy całkowicie wystygną, posyp je obficie cukrem pudrem. Smacznego!

error: Content is protected !!