To wyśmienicie pyszne danie przygotujesz w piekarniku. Koniecznie przygotuj tą potrawę dla swojej rodziny, a na pewno jej bardzo posmakuje. Zapraszam na przepis poniżej!
1.Na plasterki pokrój umytą oraz osuszoną karkówkę. Następnie przypraw ją z każdej strony solą, pieprzem, oraz słodką papryką. Przełóż do miski ,po czym przykryj folią spożywczą i pozostaw na około 2 godziny.
2.Po upływie tego czasu wyjmij plastry mięsa i obtocz każdy w mące , następnie podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem z każdej strony na złoty kolor.
3.Podsmażone plastry karkówki przełóż do naczynia żaroodpornego.
4.Na wyłożonym mięsie poukładaj pokrojoną cebulę oraz plasterki pieczarek.
5. Pora na zrobienie sosu. Do miski przełóż wszystkie składniki , po czym bardzo dokładnie je wymieszaj i polej nim wyłożone mięso w naczyniu.
6.Piecz przez 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni, koniecznie naczynie przykryj pokrywką.