1.Na samym początku na blacie wyłóż folie spożywczą.
2.Następnie poukładaj na niej kawałki szynki (tak jak na zdjęciu poniżej).
3.Do małej miseczki przełóż majonez oraz serek , całość dokładnie wymieszaj.
4.Do przygotowanej mieszanki dodaj pokrojoną na małe kawałki paprykę, marynowane pieczarki i drobno posiekane świeże zioła. Ponownie wymieszaj.
5.Następnie w szklance przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu, po czym dodaj ją do przygotowanej mieszanki. Ponowie wszystko ze sobą wymieszaj.
6.Tak przygotowane nadzienie przełóż na wcześniej wyłożoną szynkę, po czym delikatnie zwijaj całość w rulon.
7.Gotową roladę przełóż do lodówki i pozostaw na około godzinę. Po tym czasie rolada jest gotowa!
Pokrojona przełóż na piękny talerz i podawaj swoim gościom na świątecznym stole. Gwarantuje, że szybko z niego zniknie! Życzę smacznego oraz Wesołych Świąt!