Podczas wigilijnych potraw nie może zabraknąć zupy rybnej, która gwarantuje że zachwyci każdego. Sposób przygotowania jest naprawdę prosty oraz bardzo szybki, wszystkie składniki jakich potrzebujesz są bardzo łatwo dostępne. U nas każdego roku króluje ona na świątecznym stole. Koniecznie musisz ją spróbować!
1.Na samym początku zacznij w garnku gotować wodę. Następnie w między czasie zetrzyj na tarce obraną marchew, a obrane ziemniaki pokrój w kosteczkę.
2.Do gotującej się wody wrzuć ziemniaki, ryż , po czym wsyp odrobine soli. Na patelni z dodatkiem masła podsmaż drobno pokrojoną cebule oraz startą marchew.
3.W miedzy czasie z puszki wylej zalewę, a pozostała rybę ugnieć na pomocą widelca.
4.Do gotujących się miękkich ziemniaków dodasz wszystkie pozostałe składniki, po czym posiekaj świeże zioła i także wrzuć do gotującej się zupy. Całość przypraw do maku, po czym gotuj jeszcze przez 10 minut.
5.Idealnie do tej zupy pasują oliwki lub kukurydza, a ryż można zastąpić drobnym makaronem lub kaszą jęczmienną.
Życzę smacznego oraz Wesołych Świąt!