Twoja rodzina na pewno nie oprze się deserowi, który pięknie wygląda w szklanych pucharkach.
Przygotować możesz go w wersji dla dzieci i koniecznie zamień kawę na kakao , a najważniejsze nie dodawaj rumu. Zapraszam na przepis!
1.Do miski włóż serek mascarpone oraz lody, następnie za pomocą miksera dokładnie je ubij, po czym podziel na dwie równe części. Do jednej z części wsyp kakao , następnie bardzo dokładnie to wymieszaj.
2.Z biszkoptu za pomocą szklanki powycinaj 8 kółek ( dwa kółeczka przypadają na jeden pucharek). Następnie zaparz kawę , po czym ją ostudź i namaczaj w niej wycięte kółka oraz w rumu.
3. Do pucharka na dno włóż biszkopt, następnie połóż na nią 1,5 łyżki masy białej oraz 1,5 ciemnej masy. Połóż na te kremy kolejne kółko z biszkoptu , po czym ponownie przełóż jeden oraz drugi krem.
4. Tak przygotowane pucharki przykryte folią aluminiową umieść w lodówce i przechowuj przez 3-4 godziny. Po tym czasie deser jest gotowy do zjedzenia.
Jak dekoracji na wierzch możesz użyć kakao, zmielone orzechy lub wiórki kokosowe. Życzę smacznego!