1.Do miski wsyp cukier, po czym wbij jajko, całość dokładnie połącz ze sobą używając miksera, po czym dodaj odrobinę rozpuszczonego masła. Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia do drugiej miski. Połącz ze sobą zawartości z dwóch misek, mieszaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą konsystencje.
2. Tak przygotowaną przelej na blaszkę, którą wcześniej wyłożyłaś papierem do pieczenia, następnie przechowuj przez pół godziny w lodówce.
3.W między czasie możesz przygotować nadzienie. Do miski wsyp mak, po czym zalej go gorąco woda i pozostaw na około 20 minut, następnie po tym czasie przecedź go przez sito. Do drugiej miski wsyp skrobie oraz cukier i wbij pozostałe jajka, całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.
4.Tak przygotowane ciasto podziel na 2 części. Jedna część powinna mieć 150 g , a kolejna powinna być większa. Do miski gdzie jest mniejsza część ciasta dodaj mak, po czym bardzo dokładnie połącz sobą składniki. W przypadku gdy jest zbyt gęsta, koniecznie dodaj śmietanę.
5.Z lodówki wyjmij blaszkę i umieść w niej masę serową oraz masę makową.
6.Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 60 minut. Po tym czasie pozostaw, aby całkowicie ostygło. Życzę smacznego!