Przygotujesz ją w bardzo prosty sposób z łatwo dostępnych składników, a Twoi bliscy będą wprost zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sama!
1.Ryż ugotuj do miękkości, zgodnie z instrukcja na opakowaniu, a następnie wystudź.
2.Filety z kurczaka ugotuj do miękkości z warzywami i przyprawami. Następnie, drobno go pokrój i przełóż do wygodnej miski. Dodaj serek śmietankowy, ugotowany groszek, dopraw do smaku solą i przyprawami i dokładnie wymieszaj.
3.Na rozgrzanej patelni z oliwa z oliwek, podsmaż drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Teraz dodaj umyte i oczyszczone, pokrojone pieczarki. Dopraw do smaku solą, pieprzem i smaż razem do czasu, aż cały płyn wyparuje. Potem wystudź i zmiel z pomocą blendera.
4.Na folii spożywczej lub aluminiowej, ułóż warstwę mięsa z groszkiem ( 1-1,5 cm), zostawiając 2 cm. wolnej krawędzi z każdej strony. Teraz, ułóż warstwę pieczarkowego farszu, posyp posiekanymi ziołami i orzechami.
5.Zawiń całość ciasno w rulon, zamykając farsz w środku i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Gotowe!
Przed podaniem, udekoruj pyszną roladę świeżymi ziołami i żurawiną. Smacznego!