Rolada rybna – Oryginalna, szybka i smaczna przekąska, wobec której nikt nie przejdzie obojętny.

Ryby w naszym codziennym menu, powinny gościć tak często jak jest to tylko możliwe. Jeśli jesteś ich miłośnikiem, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Rewelacyjny przepis na roladę rybną, która ze stołu znika błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 3 gotowe, duże placki tortilli
  • 1 puszka ulubionej ryby (najlepiej w sosie własnym)
  • 100 g twardego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • koperek bądź pietruszka
  • majonez do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do miski, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną natkę pietruszki lub koperku i wymieszaj z majonezem.

 

2. Jajka ugotuj na twardo,obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Z puszki z rybą odlej sos, wyłóż na talerz i rozgnieć widelcem. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

 

3. Pierwszy placek tortilli, posmaruj 1/3 sosu majonezowego i ułóż równomiernie na całej powierzchni rybę.

 

4. Przykryj drugim plackiem, posmaruj sosem majonezowym i ułóż na całej powierzchni starte jajka.

 

5. Przykryj trzecim plackiem, posmaruj resztą sosu i ułóż na całej powierzchni starty ser.

 

6. Całość, zawiń ciasno w rulon i owiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Gotowe!

 

Schłodzoną roladę rybną przed podaniem, pokrój w plastry o grubości 1,5-2 cm. Smacznego!

error: Content is protected !!