Roladki drobiowe z serem – Miękka i soczysta pierś kurczaka z delikatnym i aromatycznym wnętrzem.

W moim domu, mięso drobiowe wręcz króluje podczas posiłków, ponieważ wszyscy bardzo je lubimy. Nie ukrywam, że dodatkową zaletą jest jeszcze krótki czas, w którym mogę zaserwować pyszne danie obiadowe dla mojej rodziny.

 

 

Roladki drobiowe z serem, polecam wszystkim ceniącym swój czas spędzony w kuchni oraz zapracowanym Paniom domu. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 60 g twardego sera
  • 1 marchewka
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej roślinny

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Pierś kurczaka umyj, oczyść i przetnij wszerz na cienkie kotlety. Rozbij je tłuczkiem przez folię spożywczą, dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. Obraną i umytą marchew, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z serem, również startym na tarce, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną natką pietruszki i majonezem. Dopraw do smaku solą i całość wymieszaj.

 

3. Na rozbitą pierś kurczaka, nałóż porcję nadzienia serowego i ciasno zawiń, zabezpieczając brzegi wykałaczkami.

4. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż roladki na złoty kolor z każdej strony. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, podlej wodą lub bulionem i piecz przez 15-20 minut w piekarniku, rozgrzanym do 200°C. Gotowe!

 

Tak przygotowane roladki z serem, mogą być genialną przekąską na każdą okazję lub smacznym dodatkiem do puree z ziemniaków w towarzystwie zestawu surówek. Smacznego!

 

 

error: Content is protected !!