Pamiętaj, że w kuchni zawsze możesz eksperymentować i odważnie łączyć tradycyjne dania z nie banalnym sposobem ich przygotowania i podania. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój je w plastry o grubości 1 cm. Doprawione solą i pieprzem plastry mięsa, rozbij tłuczkiem i odstaw na 15 minut.
2. Obraną cebulę (3 szt.), pokrój w piórka. W misce, wymieszaj olej, ocet, sól i cukier.
3. W przygotowanej marynacie, wymieszaj cebulę i odstaw na 10 minut.
4. Po tym czasie, wyjmij cebulę z marynaty. Na każdy plaster mięsa, ułóż porcje marynowanej cebuli i zawiń jak tradycyjne zrazy (możesz zabezpieczyć brzegi wykałaczkami).
5. Tak przygotowane roladki, obtocz w mące i smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe roladki, przełóż do garnka lub głębokiej patelni.
6. Na tej samej patelni, podsmaż pozostałą, drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Gdy cebula się zeszkli, dodaj śmietanę, posiekany koperek, podlej wodą i zagotuj.
7. Gdy sos nieco zgęstnieje, zalej nim roladki w garnku tak, aby całkowicie je przykrywał i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 40 minut. Gotowe!