Dla takich rurek jednak, warto poświęcić każdą wolną minutę i nawet godzinę swojego cennego czasu. Pięknie wyglądają i smakują wyśmienicie, dokładnie tak jak przed laty… Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Margarynę utrzyj z mąką, dodaj żółtka, śmietanę i zagnieć jednolite ciasto.
2. Gotowe ciasto, wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
3. Po tym czasie, rozwałkuj cienko ciasto i pokrój w wąskie paski.
4. Paski ciasta, owiń wokół stożkowych form.
5. Stożkowe formy, możesz również wykonać samodzielnie z papieru. Nadaj mu tylko stożkowy kształt i wewnątrz sklej taśmą klejącą.
6. Piecz ciasto na formach w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 25-30 minut.
7. W tym czasie, ubij na sztywno śmietanę z cukrem. Domowe rurki, możesz również wypełnić ulubionym kremem. Gotowe!