Do przygotowania doskonałej ryby w cieście cebulowym, możesz użyć fileta dowolnej ryby. W takim genialnym połączeniu, ryba pozostanie miękka i soczysta w środku i chrupiąca na zewnątrz. Moi bliscy wprost uwielbiają moją rybę w cieście. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Filet z łososia umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na mniejsze części.
2. Teraz przygotuj ciasto: Cebulę i czosnek obierz, zmiel blenderem, dodaj jajko i śmietanę.
3. Następnie, dodaj dodaj proszek do pieczenia, mąką, sól, pieprz, olej i dokładnie wymieszaj. Konsystencja ciasta, powinna być zbliżona do ciasta naleśnikowego.
4. Kawałki ryby, obtocz w cieście i wstaw do lodówki na 30 minut.
5. Smaż na małym ogniu, na rozgrzanej patelni z olejem do miękkości na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Delikatna ryba w chrupiącym cieście, doskonale komponuje się z ziemniakami i zestawem surówek z świeżych warzyw. Smacznego!