Oczywiście z tradycyjnymi sajgonkami, nie mają zbyt wiele wspólnego, jednak połączenie tradycyjnych smaków w egzotycznej odsłonie zaskoczy wszystkich bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zacznij od przygotowania farszu: Zmielonego fileta z kurczaka, podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem wraz z imbirem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie, dodaj kapustę, marchewkę, cebulę i dobrze wymieszaj. Smaż całość na małym ogniu przez 5 minut.
2. W miseczce, wymieszaj mąkę z wodą. Taka mieszanka, pomoże nam zalepić brzegi ciasta francuskiego i nada przekąsce ostatecznego kształtu.
3. Ciasto francuskie delikatnie rozwiń i rozwałkuj. Następnie podziel je na równej wielkości kwadraty. Na środku każdego ułóż porcję farszu i zawiń jak sajgonki, łącząc brzegi mieszanką wody z mąką.
4. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony i podawaj na gorąco. Smacznego!