Jeśli nie przepadasz za wątróbką wołową, możesz z powodzeniem zastąpić ją wieprzową lub drobiową. Smak sałatki się nie zmieni, a ty nie będziesz musiała zmieniać swoich preferencji. A wszystkim ceniącym swój czas spędzony w kuchni, polecam ugotować wątróbkę dzień wcześniej. Dzięki temu, pyszna sałatkę przygotujesz ekspresowo. Do dzieła!
1. Wątróbkę umyj, oczyść i ugotuj w garnku z wodą do miękkości. Potem ją przestudź i pokrój w cienkie paski.
2. Cebulę obierz, pokrój w pół piórka, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmaż na rozgrzanej patelni z olejem. Ogórki kiszone, pokrój w cienkie paski.
3. W dużej misce, wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku solą, pieprzem, majonezem i wymieszaj. Gotowe!
Sałatka doskonale nadaje się na lekką i zdrową przekąskę lub pyszną kolację dla całej rodziny. Smacznego!