Poznaj propozycje dwóch genialnych sałatek z kapustą w roli głównej, obok których nikt nie przejdzie obojętnie. Jedz ile chcesz i nie martw się, że przytyjesz. Do dzieła!
1. Kapustę drobno poszatkuj, ogórka pokrój w drobne paski. Umyte i obrane ze skórki jabłka, skrop sokiem z cytryny.
2. W wygodnej misce, połącz ze sobą warzywa, dodaj jogurt, posiekany koperek, odsączoną z zalewy kukurydzę, dopraw do smaku solą i ulubionymi przyprawami. Dokładnie wymieszaj i gotowe!
1. Do wygodnej miski, poszatkuj drobno kapustę, dodaj oddzielone od żółtek, pokrojone w kosteczkę białka jajek, kolendrę i posiekany koperek.
2. Żółtka rozgnieć widelcem w miseczce, dodaj oliwę z oliwek, śmietanę, musztardę i dokładnie wymieszaj. Przygotowana mieszanką, polej poszatkowaną kapustę i ponownie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 minut.