Składniki
Przygotowanie
Obierz pieczarki, pokrój je w grubsze plastry i smaż na maśle. W międzyczasie zetrzyj ser na tarce (na drobnych oczkach), a szynkę pokrój na wąskie paski. Zdejmij z patelni podsmażone pieczarki, następnie umieść na niej pokrojoną szynkę i smaż przez kilka minut.
Tak przygotowane pieczarki, ser oraz szynkę umieść w misce, dodaj fasolkę i kukurydzę (wcześniej opłucz warzywa z zalewy). Zrób dressing do sałatki: wymieszaj jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą i przyprawami. Polej sałatkę sosem i wymieszaj, dopraw ewentualnie do smaku.
Składniki
Przygotowanie
Natrzyj mięso dowolnymi przyprawami i upiecz je do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na łyżeczce oliwy. Upieczone mięso podziel na mniejsze kawałki. Pomidorki umyj i pokrój na połówki, kapustę posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki i polej dressingiem przygotowanym z jogurtu i musztardy. Wierzch sałatki posyp drobno posiekanymi orzechami. Smacznego!