1.Na nie grube plastry pokrój umyty oraz osuszony schab. Następnie do smaku przypraw solą oraz pieprzem, po czym tłuczkiem dokładnie je rozbij.
2.Odrobinę oleju rozgrzej na patelni, następnie podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną na plasterki białą część pora. Podsmażaj przez około 10 minut, po czym odstaw na bok, aby całkowicie wystygło.
3.Do wystudzonego czosnku oraz pora dodaj starty drobno żółty ser.
4.Tak przygotowany farsz kładź na rozbite kawałki mięsa, po czym szczelnie zwijaj , a brzegi zepnij wykałaczką.
5.Tak przygotowane roladki smaż na rozgrzanym oleju za złoty kolor ze wszystkich stron.
Rozgrzej łyżkę masła w garnku, po czym smaż na niej pokrojone na małe kawałki pieczarki. Dodaj do nich pół litra wody, i gotuj przez kilka minut. Następnie dodaj serek topiony i ponownie gotuj teraz przez 10 minut pod przykryciem. Po upływie tego czasu, za pomocą blendera, zblenduj na gładki krem.
Podsmażone roladki umieść w naczyniu żaroodpornym, po czym zalej je sosem i piecz przez pół godziny w 180 stopniach. Po tym czasie pyszne roladki ze schabu są gotowe do jedzenia. Życzę smacznego!