Serniczki smażone na patelni- moje dzieci są zachwycone tak pysznymi przekąskami.

Poniżej znajdziesz idealny przepis na serniczki, których wykonanie jest banalnie proste oraz bardzo szybkie. Moja rodzina za każdym razem jest nimi zachwycona. Koniecznie podawaj je na ciepło, chociaż zimne także smakują niesamowicie pysznie!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2 łyżki cukru
  • 400 g twarogu
  • Olej roślinny
  • 1-1,5 szkl kaszy manny
  • Ulubione kandyzowane owoce

 

WYKONANIE:

1.  Do dużej miski przełóż twaróg, następnie wsyp cukier oraz kaszę mannę, całość bardzo dokładnie wymieszaj. W przypadku za suchego ciasta, koniecznie dodaj odrobinę kefiru, mleka lub wody. W momencie gdy ciasto jest za płynne ,koniecznie dosyp kaszę mannę.

 

2.  Rękoma zacznij ugniatać ciasto.

 

3. Z zagniecionego ciasta zacznij formować nie wielkie kulki, które następnie dłonią lekko spłaszcz, po czym z każdej strony obtocz w mące.

4. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim wszystkie serniczki na złoty kolor. Tak przygotowane są gotowe do podawania!

Koniecznie użyj ręczników papierowych do usunięcia nadmiaru tłuszczu, następnie każdy posyp cukrem pudrem. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!