Połączenie trzech pysznych smaków na delikatnym, kruchym cieście sprawia, że każda kolejna warstwa prowadzi Cię bliżej nieba…Nikt nie jest w stanie mu się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Składniki ciasta, wymieszaj ze sobą i zagnieć kruche ciasto. Z gotowego ciasta, uformuj kulę, podziel ją na dwie części, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 1 godzinę.
2. Na sztywno, ubij mikserem 2 białka. Pod koniec ubijania, dodaj 1/2 szklanki cukru, a następnie budyń czekoladowy. Na koniec, dodaj 1 śmietanę i mieszaj do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
3. Tą sama czynność, powtórz z pozostałymi smakami budyniu.
4. Jedną część schłodzonego wcześniej ciasta rozwałkuj i wyłóż do formy przykrytej papierem do pieczenia. Na całej powierzchni, ponakłuwaj je widelcem. Następnie, wyłóż na cieście warstwami, kolejno masy serowe: czekoladową, toffi i śmietankową.
5. Drugą część schłodzonego ciasta, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i posyp cały wierzch ciasta.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 60 minut. Gotowe!
Ciasto przed podaniem, po całkowitym wystygnięciu, posyp obficie cukrem pudrem i wołaj bliskich na deser. Smacznego!