1. Ubij jedno jajko z 50 gram cukru, następnie dodaj trochę rozpuszczonego masła. W drugiej misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj to wszystko z masą jajeczną na gładkie ciasto.
2. Przelej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na 30 minut.
3. Zacznij przygotowywać nadzienie. W misce moczymy mak w gorącej wodzie, pozostawiamy na 20 minut, a potem go odcedzamy. Mieszamy skrobię z pozostałymi jajkami i cukrem na gładką masę.
4. Ciasto podziel na dwie części. Jedna ma mieć około 150 gram, a druga musi być większa. Do mniejszej części dodajemy mak i dokładnie mieszamy. Jeżeli mieszanka jest zbyt gęsta dodać można śmietanę.
5. Ciasto wyjmij z lodówki napełnij je masą serową i serowo- makową.
6. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia.