To doskonała propozycja, dla miłośników szybkich dań zarówno na sycące śniadanie, jak i na ciepłą kolację dla całej rodziny. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zacznij od przygotowania ciasta: W misce, wymieszaj mleko, roztopione masło, mąkę i sól.
2. Następnie, zagniataj ciasto przez 5 minut, potem przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie ugotuj ziemniaka i ugnieć na gładkie puree z majonezem.
3. Gotowe ciasto, rozwałkuj na kształt koła.
4. Na środek, zetrzyj na tarce o grubych oczkach połowę sera. Następnie, ułóż warstwę ziemniaków i pozostały ser. Brzegi ciasta połącz ze sobą i sklej, a z pomocą wałka delikatnie je rozwałkuj.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Do nadzienia, możesz również użyć ziemniaków z obiadu i dodać suszone pomidory lub zioła. Podawaj koniecznie na gorąco, kiedy ser niebiańsko się ciągnie. Smacznego!