Doskonałe połączenie smaków i prostota wykonania snikersa bez pieczenia sprawia, że z prawdziwą przyjemnością będziesz do niego wracać przy najróżniejszych okazjach i uroczystościach.
Twoi bliscy i rodzina Ci za to podziękują. Do dzieła!
1. Zacznij od przygotowania kremu: Wyłuskaj orzechy ziemne wyłuskaj z łupinek i zmiel blenderem. Śmietankę ubij na sztywno, a następnie stopniowo dodawaj twaróg i skondensowane mleko, a na koniec zmielone orzechy. Gotowy krem, wstaw do lodówki.
2. W tym czasie, przygotuj spód ciasta: Herbatniki zmiel blenderem, dodaj kakao, roztopione masło ze śmietanką i dokładnie wymieszaj.
3. Okrągłą formę do pieczenia, wyłóż papierem do pieczenia. Na jej dnie, ułóż połowę przygotowanej masy na spód ciasta i grubą warstwę kremu. Potem ponownie masa z herbatników i warstwa kremu. Wygładź wierzch szpatułką. Gotowe ciasto, wstaw do lodówki.
4. W tym czasie, przygotuj polewę: W kąpieli wodnej, rozpuść pokruszoną czekoladę w śmietance, często mieszając podgrzewaj do czasu, aż składniki się połączą w jednolitą i gładką masę.
5. Nieco przestudzoną polewą, polej wierzch ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc). Gotowe!