Dzięki unikalnej metodzie pieczenia, mięsko zawsze jest delikatne, mięciutkie i wprost rozpływa się w ustach. Według tego przepisu, przygotowuję pieczeń już od wielu lat i zawsze zachwyca smakiem bliskich, rodzinę i zaproszonych gości. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W misce, wymieszaj wino, ocet, oliwę, rozmaryn i pieprz. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na co najmniej 2 godziny.
2. Teraz, przełóż mięso do wysokiego naczynia żaroodpornego, polej pozostałą marynatą i przykryj naczynie papierem do pieczenia. Na papier, wysyp równomiernie 1 kg soli.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 195°C, przez 30-45 minut. Gotowe!
Gotowe mięso, powinno odpocząć w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Potem, pokrój je w cienkie plasterki i delektuj się wyjątkowym smakiem. Smacznego!