Soczyste mięsko – Delikatne i soczyste, wprost rozpływa się w ustach. Według tego sprawdzonego przepisu jest najlepsze

Doskonałe połączenie aromatycznych przypraw, według tej sprawdzonej receptury, to gwarancja pysznej, soczystej pieczeni dla miłośników sztuki mięsa.

 

Dzięki unikalnej metodzie pieczenia, mięsko zawsze jest delikatne, mięciutkie i wprost rozpływa się w ustach. Według tego przepisu, przygotowuję pieczeń już od wielu lat i zawsze zachwyca smakiem bliskich, rodzinę i zaproszonych gości. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 700 g mięsa wieprzowego
  • 1 kg soli
  • 0,5 kieliszka białego wina
  • 1/4 kieliszka octu winnego
  • Oliwa z oliwek
  • Rozmaryn
  • 1 kg soli
  • Pięć ziarenek pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce, wymieszaj wino, ocet, oliwę, rozmaryn i pieprz. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i natrzyj przygotowaną marynatą. Odstaw na co najmniej 2 godziny.

2. Teraz, przełóż mięso do wysokiego naczynia żaroodpornego, polej pozostałą marynatą i przykryj naczynie papierem do pieczenia. Na papier, wysyp równomiernie 1 kg soli.

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 195°C, przez 30-45 minut. Gotowe!

 

Gotowe mięso, powinno odpocząć w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Potem, pokrój je w cienkie plasterki i delektuj się wyjątkowym smakiem. Smacznego!

error: Content is protected !!