Za każdym razem, dzieliłam się z nimi przepisem, a dziś dzielę się nim również z Wami. Tak przygotowany, wprost rozpływa się w ustach, zatem do dzieła!
1. Udka z kurczaka umyj, oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Mięso, delikatnie ugnieć wałkiem do ciasta i przełóż do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego olejem. Teraz, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Teraz, przygotuj marynatę: W wygodnym naczyniu, wymieszaj kefir z musztardą i przyprawami. Wysmaruj udka dokładnie marynatą i odstaw na co najmniej 1 godzinę.
3. Po tym czasie, piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 ° C, przez 50-60 minut. Gotowe!
Przygotowane mięso, podawaj na gorąco z ryżem lub ziemniakami. Świetnie smakuje również w towarzystwie surówek z świeżych warzyw. Smacznego!