Surówka z buraków – Doskonały i pełny smaków dodatek do wszystkich dań mięsnych na Twoim świątecznym stole

Jeśli w zamiarze masz przygotowanie genialnego dania mięsnego na swój świąteczny stół to gwarantuję, że nie może również zabraknąć doskonałej surówki z buraczków.

Surówka z buraków, przygotowana według tego sprawdzonego przepisu jest oryginalna, aromatyczna i pełna smaków. Doskonale uzupełni smak wszystkich dań mięsnych i zachwyci każdego bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • gotowane buraki – 300 g
  • ser żółty – 80 g
  • jajka – 2 szt.
  • ogórki kiszone – 2 szt.
  • orzechy włoskie – 80 g
  • majonez – 3 łyżki
  • musztarda – 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, jajka ugotowane na twardo oraz ogórki kiszone, pokrój w kosteczkę. Następnie, dodaj drobno posiekane orzechy, musztardę, majonez i dobrze wymieszaj.

2. Teraz, dopraw do smaku solą, pieprzem i wstaw do lodówki, aby smaki się ze sobą połączyły. Gotowe!

 

 

Pyszna, aromatyczna i pełna smaków surówka z buraków, doskonale smakuje w towarzystwie świątecznych dań mięsnych. Smacznego!

error: Content is protected !!