Na ciasto potrzebujesz:
Na krem potrzebujesz:
Dodatkowo:
1.Na samym początku do miski wsyp 200 g mąki. Następnie dodaj miękkie masło, po czym rękoma dokładnie wymieszaj. Do połączonych składników dodaj cukier oraz żółtko.
2.Mieszaj i stopniowo dodawaj resztę mąki. W przypadku gdy ciasto będzie zbyt kruche, koniecznie dodaj do niego łyżkę wody. Tak przygotowane ciasto rozłóż na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, najlepiej jak by blacha miała wymiary 25×30 lub 20×30.
3. Dokładnie rozkładaj ciasto, wyłóż także boki blachy. Następnie lekko dociśnij i poukładaj mrożone owoce.
4.W misce połącz ze sobą cukier oraz 4 białka. Następnie stopniowo wsypuj mąkę. Mikserem cały czas ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Tak przygotowaną przełóż na wyłożone wcześniej owoce. Następnie piecz w 180 stopniach przez 40 minut. W momencie gdy piana będzie się przepalała, koniecznie połóż na nią aluminiową folię.
5.W między czasie przygotuj krem budyniowy. Do garnka wlej mleko, następnie dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę oraz skrobię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj na małym ogniu ,aż całkowicie zgęstnieje. Gotowe odstaw na bok, aby wystygło, po czym dodaj do niego miękkie masło i dokładnie całość wymieszaj.
6. Upieczone, po czym wystudzone ciasto przekrój na równie połówki. Następnie na pierwszą połowę połóż przygotowany krem, po czym przykryj ją drugą połową ciasta.
Tak przygotowane ciasto jest gotowe! Życzę smacznego oraz Wesołych Świąt!