Prosta i szybkie przygotowanie jej sprawia jednak, że zawsze robię ją z prawdziwą przyjemnością i z jeszcze większą wysłuchuję pochwał. Napoleonka według tego, sprawdzonego przepisu, wprost rozpływa się w ustach i nikt nie jest w stanie jej się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Z całości zimnego mleka, odlej pół litra, dodaj żółtka, mąkę i budyń waniliowy. Pozostałe mleko zagotuj na małym ogniu z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i masłem.
2. Gdy zacznie wrzeć, dodaj przygotowana wcześniej mieszankę i często mieszając gotuj do czasu, aż zgęstnieje.
3. Formę, wyłóż papierem do pieczenia, a na jej dno poukładaj warstwę krakersów. Następnie, wyłóż na nie schłodzoną masę budyniową i przykryj kolejną warstwą krakersów. Wstaw do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Gotowe!