Zawsze piekę ją według tego sprawdzonego przepisu i zachwycam smakiem zaproszonych gości.
Aromatyczne dodatki i sposób jej przygotowania sprawiają, że wprost nie można jej się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w plastry o grubości 1-1,5 cm. Następnie, wymieszaj mięso z posiekanym lub pokrojonym w plasterki czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
2. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego ułóż połowę pokrojonej w piórka cebuli, a na nim mięso z czosnkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i przykryj pozostałą cebulą. Całość, polej sosem sojowym wymieszanym wcześniej z koncentratem pomidorowym i przykryj naczynie pokrywką.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 150 ° C, przez 90 minut. W połowie czasu pieczenia, zdejmij pokrywkę i pozwól mięsu się zarumienić. Gotowe!