Pyszną przekąskę lub ciepłą kolację, przygotujesz z prawdziwą przyjemnością kiedy tylko masz na to ochotę ze składników, które zazwyczaj masz już w swojej kuchni. Ten smak zachwyci każdego bez wyjątku. Do dzieła!
1. Ziemniaki umyj i ugotuj do miękkości w mundurkach. Potem je obierz i ugnieć tłuczkiem.
2. Do masy ziemniaczanej, dodaj jajko, olej, sól, pieprz, posiekaną natkę pietruszki, mąkę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj i podziel ciasto na 4 części. Każdą rozwałkuj na wielkość dna Twojej patelni.
3. Ser pokrój na mniejsze kawałki i połowę poukładaj na jednym placku ciasta, przykryj drugim i sklej brzegi.
4. Gotowy placek, przekrój na cztery części w trójkąty i upewnij się, że wszystkie brzegi są sklejone. Czynność, powtórz z pozostałymi plackami.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem przez 5-7 minut z każdej strony na złoty kolor. Gotowe!
Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym i podawaj na gorąco. Smacznego!