Uwielbiam eksperymentować w kuchni i zaskakiwać bliskich nowinkami kulinarnymi, dlatego postanowiłam spróbować. Okazało się, że smakuje rewelacyjnie, a połączenie tych smaków doskonale komponuje się ze sobą. Pięknie wygląda i ozdobi każdy Świąteczny stół. Do dzieła!
1. Jajka ugotuj na twardo, ziemniaki i marchew w osolonej wodzie do miękkości.
2. Fileta z różowego łososia, pokrój w kostkę i ułóż na dnie dużej miski. Wysmaruj ją majonezem, a następnie ułóż warstwę posiekanej cebuli, startych na tarce o grubych oczkach ziemniaków, dopraw do smaku solą i posmaruj majonezem.
3. Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż je jako kolejną warstwę.
4. Ugotowane jajka obierz, oddziel białka od żółtek. Białka, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i ułóż w następnej warstwie, posmaruj majonezem. Teraz zetrzyj na tarce o grubych oczkach marchewkę i wyłóż w kolejnej warstwie – posmaruj majonezem.
5. Na koniec, jako ostatnią warstwę ułóż starte na tarce żółtka i posyp posiekanym szczypiorkiem. Gotowe!
Pamiętaj, że dobrej jakości ryba to podstawa tej sałatki. Doda jej szlachetności i niezapomnianych wrażeń smakowych całej rodzinie i bliskim. Smacznego!