Warstwowe „Marzenie” – Pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Ten smak nie pozwoli o sobie szybko zapomnieć

To piękne i wyjątkowo smaczne ciasto, które kryje w sobie połączenie ulubionych smaków każdego łasucha, przygotujesz wbrew pozorom ekspresowo.

 

Warstwowe „Marzenie”, gości w moim domu bardzo często, zarówno do niedzielnej popołudniowej filiżanki kawy, jak i na uroczystym stole. Rodzina i zaproszeni goście nie szczędzą pochwał, a ja z prawdziwą przyjemnością przekazuję im ten przepis. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 850 ml mleka,
  • 650-700 ml soku wiśniowego,
  • 500 ml śmietany 30%,
  • 350 g grubo mielonej mąki (semoliny),
  • 2 szklanki marynowanych wiśni w zalewie,
  • 2 opakowania budyniu waniliowego,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1 opakowanie biszkoptów,
  • 1/2 szklanki cukru.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W garnku podgrzej sok z wiśni, następnie dodaj wiśnie i mąkę. Gotuj przez 3-5 minut, masa powinna zgęstnieć. Potem przełóż ją i rozłóż równomiernie na dnie formy z wysokimi brzegami. Gdy masa wiśniowa całkowicie wystygnie, poukładaj na niej biszkopty.

 

2. Na mleku, ugotuj budynie zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ciepły budyń, ułóż w kolejnej warstwie w formie.

3. Na koniec, ubij śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Z pomocą szprycy, udekoruj ciasto bitą śmietaną na całej powierzchni. Gotowe!

 

Pyszne ciasto warstwowe „Marzenie”, możesz nieco zmodyfikować. Doskonale smakuje również z gruszkami. Smacznego!

error: Content is protected !!