Doskonała zarówno na lekką przekąskę, jak i jako dodatek do wszystkich dań z mięsem lub rybą w roli głównej. Tej sałatce nie można się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Ogórki umyj i razem ze skórka pokrój na cieniutkie plasterki (możesz również użyć szatkownicy).
2. Przełóż ogórki do miski i posyp równomiernie solą. Wstaw do lodówki na 30 minut, aby puściły wodę.
3. W osobnej misce, wymieszaj kwaśną śmietanę z oliwą, octem winnym, solą, pieprzem, posiekanym grubo koprem i pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem.
4. Teraz, odsącz ogórki z wody i wymieszaj z przygotowaną wcześniej marynatą. Gotowe!
Przed podaniem, schłodź sałatkę w lodówce przez co najmniej 30 minut. Doskonale smakuje w towarzystwie dań mięsnych i rybnych. Smacznego!