Od zawsze wiedziałam, że tak przygotowaną surówkę będę podawała swojej rodzinie. Jednak długo nie mogłam znaleźć jej przepisu i staram się robić ją z pamięci. W końcu znalazłam i chętnie podzielę się tym przepisem z wami. Surówkę przygotowuje się bardzo szybko, a podawać ją można jako przekąskę lub dodatek do danie głównego. Jestem pewna , że Tobie oraz Twojej rodzinie ona bardzo posmakuje.
1.Do miski włóż wszystkie pokrojone w paski warzywa, po czym całość przypraw solą, cukrem , octem oraz oliwą , następnie dokładnie wymieszaj i pozostaw na około godzinę.
2.Po tym czasie włóż do dużego garnka surówkę, następnie gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Następnie wkładaj ją do czystych słoików. Szczelnie zakręć pokrywkami i pozostaw w ciemnym miejscu. Tak przygotowane słoiki mogą stać przez długi czas.
W każdej chwili wystarczy wyjąć surówkę i cieszyć się jej wspaniałym oraz chrupkim smakiem. Koniecznie podawaj ją z ziemniakami oraz ulubionym mięsem. Życzę smacznego!