1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Usmaż warzywa na rozgrzanej patelni z olejem do miękkości. Osobno, podsmaż na oleju pokrojone w plasterki pieczarki z cebulką.
2. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w cienkie, małe paski. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser, natkę pietruszki posiekaj. Wszystkie składniki, dokładnie ze sobą wymieszaj.
3. W dużej misce, wymieszaj miękkie masło, kefir, jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodaj warzywa i dokładnie wymieszaj.
4. Formę, wysmaruj masłem i posyp mąką. Ciasto, wyłóż równomiernie do formy i wygładź z wierzchu.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 40 minut. Gotowe!
Podawaj koniecznie na gorąco. A przed podaniem, pokrój na porcje i wołaj bliskich do stołu. Smacznego!