Przygotujesz je szybko i z tanich, łatwo dostępnych składników, które zazwyczaj masz już w swojej kuchni. Moi bliscy i rodzina je uwielbiają, dlatego z prawdziwą przyjemnością piekę je przynajmniej raz w tygodniu. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W misce, wymieszaj mąkę, kaszę mannę, sodę i kefir. Odstaw na 20 minut.
2. W tym czasie, utrzyj miękkie masło z cukrem, ekstraktem waniliowym i jajkami. Połącz ze sobą masę jogurtową z maślaną i dobrze wymieszaj. Gotowe ciasto podziel na dwie części, do jednej dodaj kakao i ponownie wymieszaj.
3. Gotowe ciasta, wlewaj naprzemiennie do formy wysmarowanej olejem słonecznikowym, zaczynając od zewnętrznej części formy do środka. Wykałaczką utwórz wzory – będzie pięknie wyglądało po pokrojeniu.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 35-40 minut. Gotowość ciasta, sprawdzaj drewnianym patyczkiem lub wykałaczką. Smacznego!