Pyszne ziemniaczki z pieczarkami i aromatycznym czosnkiem z rękawa w piekarniku, to genialny obiad lub dodatek do dań mięsnych na każdą okazję. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Małe ziemniaki obierz ze skórki, umyj i pokrój w ósemki. Pieczarki umyj, oczyść i pokrój w plasterki, a obraną marchewkę w cienkie talarki. Czosnek przeciśnij przez praskę, a koperek posiekaj. Przełóż wszystko do dużej miski, dodaj pieprz, sól, ulubione przyprawy i odrobinę oleju. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut.
2. Po tym czasie, przełóż warzywa z przyprawami do rękawa i zabezpiecz jego brzegi klipsami.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 ° C, przez 1 godzinę. Pod koniec pieczenia, rozetnij rękaw i pozwól ziemniaczkom się nieco zarumienić. Gotowe!